4 Followers
1 Following
theavantilawgrp

The Avanti Law Group

Avanti Law Group is a full-service litigation firm providing excellent legal representation to its clients in Michigan and throughout the world. 

The Avanti Group Reviews Tokyo Laws: For Kina og Japan er de økonomiske udfordringer ens

Japan og Kina kan ikke altid se øje til øje på politik. Men når det kommer til økonomisk politik, Tokyo og Beijing har bemærkelsesværdigt ens mål: begge ønsker at skubbe gennem vidtrækkende ændringer i deres økonomier over for stigende gældsætning og hurtigt grånende populationer.

 

I Kina, myndighederne forsøger at styre økonomien mod mere indenlandske forbrug og vækst i servicesektoren. I Japan, er regeringen i premierminister Shinzo Abe forsøger at trække økonomien ud af årtiers deflation og sløv vækst.

 

I hvilket omfang hvert land lykkes vil være af afgørende betydning, ikke blot til Asien, men i verden. Kina, med et bruttonationalprodukt på omkring $9 billioner sidste år, og Japan, med sin 5 billioner dollar økonomi, er de anden - og tredje-største økonomier i verden, efter USA. Meget afhænger af om disse økonomiske kraftcentre kan lykkes i deres eftersyn i de næste par år.

 

"Du har to af de største økonomier i verden fyring på bare én cylinder," siger Frederic Neumann, fælles leder af asiatiske økonomi ved HSBC. "Dette er en kritisk periode."

 

 

Analytikere og erhvervsfolk har hilst de ændringer, der er blevet indført eller i det mindste annonceret i Kina og Japan i de seneste 18 måneder.

 

"De har anerkendt, at de virkelig har brug at gøre noget," sagde Gemma Godfrey, leder af investeringsstrategi på Brooks Macdonald Asset Management i London. "Må ikke undervurdere, hvor vigtigt det er."

 

Men hurtigere vækst er svært at opnå, og meget af det hårde arbejde er endnu ikke kommet.

 

I Kina, statistikkerne viser, at økonomien voksede 7,4 procent år-til-år i første kvartal – ned fra 7,7 procent i sidste kvartal af 2013.

 

Og i Japan, et kraftigt fald i økonomiske forventninger blandt supermarked ledere og restaurant arbejdstagere, i en måler udgivet sidste uge, antydede på forværring forretningsbetingelser i kommende måneder. Den Europæiske Centralbank undlod at optrappe sine bestræbelser på økonomiske stimulus denne måned men muligvis gøre så senere på året til at opveje en afmatning i privatforbruget det er forventet at indstille efter moms øge trådte i kraft i begyndelsen af måneden.

 

Læs hele artiklen på The New York Times